Burse - Fonduri mutuale

Andrici îşi consolidează poziţia în acţionariatul Impact

Andrici îşi consolidează poziţia în acţionariatul...

Autor: Ioana Tudor

26.08.2014, 00:04 358

Omul de afaceri Adrian Andrici a cumpărat săptămâna trecută un pachet de 55.700 de acţiuni ale dezvoltatorului imo­bi­liar Impact Developer & Contractor (IMP) la preţul de 1 leu/acţiune, consolidându-şi poziţia în acţionariatul companiei.

Andrici este unul dintre cei mai mari acţionari ai Impact, cu o deţinere de 16,1% din capital în luna iunie, iar omul de afaceri Gheorghe Iaciu avea o par­ticipaţie de 47,6%. Recent, compania a finalizat oferta publică de vânzare de acţiuni începută în iunie pentru majorarea capitalului social al com­paniei cu 80 de milioane de lei, la 277,8 mil. lei.

Cele 80 de milioane de ac­ţiuni oferite au fost subscrise în totalitate în cadrul a două etape, suma atrasă de la investitori fiind de 80,13 milioane de lei.

Circa 66,6 milioane de acţiuni destinate exclusiv acţionarilor companiei au fost subscrise în prima etapă a ofertei la preţul de 1 leu/unitate. Restul de 13,3 milioane de acţiuni au fost vândute la preţul de 1,01 lei/titlu şi au putut fi cumpărate şi de alţi investitori.

Oferta a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, care, alături de fondul de acţiuni Active Dinamic şi Sorin Apostol, a ajuns la o deţinere de 10,13% din capitalul Impact în urma unor achiziţii de acţiuni realizate în prima parte a lunii iulie. Impact şi-a majorat cifra de afaceri cu 18% în primul semestru la 15,3 milioane de lei, de la 12,9 mil. lei în pe­rioada similară a anului trecut. Pierderile companiei s-au diminuat de trei ori şi au atins 1,8 mil. lei după ce so­cietatea a trecut pe profit finan­ciar.

Acţiunile Impact se tran­zac­ţionau la preţul de 1 leu/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, iar la acest preţ societatea are o capitalizare bursieră de 277,8 milioane de lei, luând în calcul capitalul majorat. Titlurile dezvol­tatorului imobiliar au crescut cu 84% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO