Burse - Fonduri mutuale

Anghelache ramane la conducerea CNVM inca sase luni

21.06.2007, 18:24 18

Senatul si Camera Deputatilor au aprobat ieri prelungirea cu sase luni a mandatelor presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, si a altor doi membri ai Comisiei.
Este pentru a treia oara cand Parlamentul prelungeste mandatul lui Anghelache la sefia CNVM, care ar fi trebuit sa expire in mod normal in iunie 2006, fapt care dovedeste incapacitatea partidelor politice de a gasi un inlocuitor pentru conducerea comisiei care reglementeaza piata de capital, una dintre pietele care se asteapta sa inregistreze o crestere puternica in urmatorii ani.
Parlamentul a primit trei propuneri pentru presedintia CNVM: Ileana Agalopol din partea PD, Bogdan Mihai Chetreanu, din partea PRM, si Claudia Catalina Sava de la PC. Senatul si Camera Deputatilor au votat ieri si raportul de activitate al CNVM pe anul 2006 cu 221 de voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si 77 de abtineri.
Presedintele Comisiei de Buget a Senatului, Aron Popa, a precizat ca, in raportul de evaluare a CNVM intocmit de parlamentari, se arata ca prin masurile de restructrurare a pietei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a contribuit la indeplinirea masurilor impuse de UE, potrvit MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO