Burse - Fonduri mutuale

Artrom se imprumuta iar de la TMK

07.02.2007, 18:14 14

Producatorul de tevi Artrom Slatina, parte a holdingului rusesc TMK, al doilea producator de tevi la nivel mondial, a contractat la inceputul lunii trecute un credit pe o perioada de un an in valoare de 12 mil. dolari (circa 8,8 mil. euro) pe o perioada de un an de la TMK Global din Elvetia, companie afiliata aceluiasi grup. Finantarea are ca destinatie achizitia de materii prime necesare procesului de productie. Artrom nu este nevoita sa ofere garantii pentru acoperirea credituli, in schimb va plati o dobanda anuala de 8%, se arata in comunicatul transmis de companie BVB.
TMK Group a mai oferit producatorului de tevi din Slatina asistenta financiara la sfarsitul anului trecut, cand a acordat acesteia din urma credite in valoare de circa 9,1 mil. euro in aceleasi conditii.
Reprezentantii Artrom au mai anuntat ca au incheiat la sfarsitul lunii trecute un contract de achizitie a 50 de tone de tagle pentru tevi de la combinatul TMK Resita, parte a aceluiasi grup, cu o valoare de 26,9 mil. dolari (circa 19,4 mil. euro).
Artrom Slatina este controlata de TMK prin intermediul reprezentantei inregistrate in Germania, Sinara Handel, cu peste 80% din actiunile Artrom, urmatorul actionar important fiind SIF Oltenia, cu 11,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO