Burse - Fonduri mutuale

AVAS: Investitorii vor 60-70% din Antibiotice

25.10.2006, 17:54 16

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca potentialii investitori interesati de achizitia Antibiotice Iasi vizeaza un pachet de 60-70% din companie, in conditiile in care institutia detine numai 53,027% din titluri.
"Pentru a valorifica cat mai bine actiunile detinute de stat, AVAS a initiat discutii cu actionarii minoritari pentru vanzarea unui pachet de control, in cadrul unei oferte comune", au afirmat reprezentantii AVAS.
Totodata, conducerea AVAS a anuntat ca respinge cererea angajatilor Antiboiotice care solicitau vanzarea in conditii preferentiale a unui pachet de 10% din actiunile companiei.
"Pachetul de actiuni detinut de stat s-ar fi redus sub 51%, ceea ce ar diminua semnificativ interesul potentialilor investitori, care isi doresc un pachet de control", au adaugat reprezentantii AVAS.
Strategia de privatizare propusa de AVAS vizeaza publicarea la inceputul lunii noiembrie a anuntului de privatizare, termen de la care companiile interesate vor avea un interval de o luna pentru a depune documentele de precalificare. Firmele selectate vor depune ofertele financiare in a doua parte a lunii decembrie. In urma analizarii acestora, AVAS ii va selecta pe primii doi investitori. "Pana la finalul lunii decembrie, primii doi ofertanti ramasi in cursa pentru privatizare vor depune ofertele financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul. Clauzele contractului de privatizare vor fi negociate incepand cu ianuarie 2007", au mai spus reprezentantii AVAS.
Ieri, actionarii producatorului au dezbatut aprobarea alocarii sumei de 1,6 mil. euro, aferenta dividendelor pe anul 2005, pentru finalizarea investitiilor in productia de cefalosporine
Antibiotice a raportat in prima jumatate a acestui an un profit net de 4,5 mil. euro la afaceri de 24,6 mil. euro. Pe Bursa Antibiotice are o capitalizare de peste 240 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO