Burse - Fonduri mutuale

Bank Austria, actionar la Flamingo

01.03.2007, 17:26 15

Bank Austria Creditanstalt, parte a grupului italian UniCredito, a cumparat pachetul de actiuni Flamingo, reprezentand 14% din companie, care a fost tranzactionat la inceputul saptamanii la Bursa de Valori, conform informatiilor publicate ieri pe site-ul Bursei de Valori. Banca actioneaza probabil in calitate de custode pentru un fond strain de investitii.
Flanco Holding Limited, in care fondul suedez de investitii Oresa Ventures detine, conform ultimelor informatii de pe piata, circa 65% din actiuni, a vandut luni la Bursa un pachet de circa 14% din capitalul Flamingo pentru 10 mil. euro.
Bank Austria a vandut ulterior pachete reprezentand 3,9% din actiunile Flamingo prin intermediul mai multor tranzactii speciale derulate marti. Operatiunile s-au derulart prin intermediul CA IB Securities, societatea de brokeraj de pe piata romaneasca a grupului UniCredito.
Dragos Cinca, cofondator al Flamingo si proprietar a circa 40% din companie, considera ca exitul fondului de investitii suedez Oresa din actionariatul companiei este unul firesc, avand in vedere perioada care a trecut de la intrarea fondului in actionariatul Flanco. Lantul de retail de electrocasnice a fost preluat ulterior de Flamingo, Oresa devenind actionar al acesteia din urma.
"Au intrat la Flanco acum zece ani, este o decizie normala pentru un fond de investitii. Cred ca au castigat destul de bine din aceasta afacere, avand in vedere si tranzactia cu Credisson, dar si profitul inregistrat de-a lungul anilor de Flanco", a declarat pentru ZF Dragos Cinca.
El spune ca tranzactiile cu actiuni Flamingo din aceasta saptamana reprezinta un moment important pentru companie, "vestea buna din aceste tranzactii fiind aducerea unor investitori foarte interesati de Flamingo, respectiv Bank Austria Creditanstalt".
"Aveam deja semnale ca investitori majori sunt interesati de compania noastra, iar Bank Austria aduce o credibilitate suplimentara pentru Flamingo", a adaugat Cinca. El afirma ca vanzarea de actiuni Flamingo a reprezentat o tranzactie majora pentru Bursa, avand in vedere ca aceasta a reprezentat circa 50% din volumul inregistrat luni. "Acest lucru arata ca interesul pentru compania noastra, chiar daca cifrele pe anul trecut nu au fost tocmai cele mai fericite", a spus Cinca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO