Burse - Fonduri mutuale

BCR intra cu cinci fonduri pe piata pana la mijlocul lunii

04.12.2007, 17:42 12

BCR Asset Management, divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului financiar BCR-Erste, va lansa pe piata cinci fonduri deschise de investitii la mijlocul lunii decembrie, dupa doua luni de la primirea avizului din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
"Intrarea pe piata a celor cinci fonduri de investitii, dintre care trei sunt sub marca Erste, va avea loc la mijlocul lunii decembrie", a spus Dragos Neacsu, presedintele societatii BCR Asset Management, explicand ca procesul de organizare interna a necesitat o perioada mai lunga de timp.
Autorizate de CNVM la inceputul lunii octombrie, cele cinci fonduri deschise de investitii, BCR Monetar, BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt, BCR Obligatiuni si BCR Europa Conservator, completeaza portofoliul de fonduri format in prezent din fondul de actiuni BCR Expert, fondul diversificat BCR Dinamic si fondul de obligatiuni BCR Clasic. Fondurile deschise de investitii BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt si BCR Europa Conservator se adreseaza in special clientilor din sectorul de private banking, cu plasamente pe pietele europene si pe cea locala.
BCR Obligatiuni va investi in obligatiunile de pe piata locala, iar fondul BCR Monetar va deveni al treilea fond monetar din industria fondurilor mutuale.
Ultimul produs lansat de societatea de administrare membra a grupului financiar-bancar BCR-Erste a fost fondul de actiuni BCR Expert, intrat pe piata in luna decembrie a anului 2005.
Raportat la sfarsitul lunii octombrie, BCR Asset Management administra active nete in valoare de 101,6 mil. lei (29 mil. euro), detinand o cota de 11,4% din piata fondurilor deschise. Fondul de obligatiuni BCR Clasic a inregistrat un randament al unitatii de fond de 6,9% in ultimele 12 luni, in timp ce BCR Dinamic, fond de plasamente diverisificate, a marcat un randament de 12,8% in acelasi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO