Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems, o companie de la Bursă cu o creştere exponenţială, îşi converteşte un împrumut de 1,050 milioane lei acordat unei companii de jocuri în capital

Bittnet Systems, o companie de la Bursă cu o creştere...

Autor: Robert Manea

06.08.2020, 19:48 821

Bittnet Systems şi-a convertit imprumutul de 1.050 milioane lei, acordat firmei Equatorial Gaming în acţiuni, urmând să deţină 44,9% din capitalul firmei de jocuri.

Bittnet spune că vrea să achiziţioneze integral acţiunile Equatorial Gaming pentru că a avut un randament al investiţiei bun, de 20%.

„Bittnet Systems S.A. (numita in continuare “Compania”) informeaza investitorii despre exercitarea optiunii de convertibilitate in actiuni, a imprumutului in valoare de 1.050.000 lei, acordat Equatorial Gaming SA si inregistrarea la Registrul Comertului a mentiunilor referitoare la noua structura de capital a Equatorial. In urma activarii optiunii, Bittnet detine un numar de 55.227 actiuni Equatorial reprezentand 44,9995% din capitalul social si din drepturile de vot. Imprumutul, acordat in august 2018 pentru o perioada de 3 ani si cu o rata de dobanda fixa de 9% per an, a generat pentru Bittnet venituri din dobanda de aproape 148.000 lei.

La nivelul perioadei 2018-2019 si fata de capitalul investit initial in achizitia a 24,9989% din actiunile Equatorial, randamentul investitiei a generat venituri in valoare de 450.000 lei, reprezentand o rata a rentabilitatii anualizata de peste 20% –  in linie cu rentabilitatea capitalului propriu Bittnet.

Avand in vedere randamentul investitiei, emitentul intentioneaza sa achizitioneze integral actiunile Equatorial Gaming SA urmand a efectua demersurile in acest sens, demersuri care s-ar putea finaliza cu un memorandum de investitie prezentat actionarilor emitentului si supus spre aprobare unei AGA viitoare.” a anuntat compania pe Bursă.

Bittnet este controlată de fraţii Logofătu şi are o capitalizare bursieră de 146 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO