Burse - Fonduri mutuale

Boştină şi Asociaţii, consultant juridic pentru vânzarea pe Bursă a 9,84% din Petrom

Autor: Mediafax

29.11.2010, 23:36 24

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie(OPSPI) a început procedurile de vânzare pe Bursă a 9,84% dintitlurile OMV Petrom (SNP), selectând casa de avocatură Boştină şiAsociaţii drept consultant juridic pentru procesul de selectare şicontractare de servicii financiare, potrivit unor surse dinMinisterul Economiei. Următoarea etapă este selectarea brokerilorcare vor intermedia operaţiunea.

Vânzarea pachetului de acţiuni ar putea avea loc înfebruarie-martie 2011, iar statul ar putea strânge circa 420 mil.euro, la preţul de ieri al acţiunilor, de 0,324 lei/acţiune.Aceasta ar fi cea mai mare privatizare realizată de statul român peBursă până în prezent. Guvernul a decis, în luna august, să înceapăprocedurile de vânzare la Bursă a 9,84% din acţiunile statului laOMV Petrom. Statul deţine 20,6% din acţiunile Petrom. Grupulaustriac OMV deţine pachetul majoritar de 51%, în timp ce FondulProprietatea are 20,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO