Burse - Fonduri mutuale

BRD a ajuns la o valoare de 5,61 mld. euro

18.06.2007, 18:02 9

Actiunile BRD Groupe Societe Generale au inregistrat o crestere spectaculoasa de 12% in sedinta de tranzactionare de vineri pe fondul unor tranzactii de 19,58 mil. lei (6 mil. euro), prin care s-a transferat 0,11% din capitalul bancii.
Valoarea celei de-a doua banci de pe piata a urcat astfel cu 600 mil. euro intr-o singura zi, depasind 5,6 mld. euro.
Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor BRD a fost vineri de 26,1 lei/actiune, nivel care reprezinta un nou maxim istoric.
Cresterea este cu atat mai surprinzatoare cu cat nu au aparut in ultima perioada niciun fel de informatii in legatura cu BRD care sa justifice o astfel de evolutie a actiunilor. Brokerii spun ca, cel mai probabil, cresterea s-a datorat unor ordine mari introduse de un cumparator important, insa nu-si explica de ce au aparut aceste ordine agresive in conditiile in care pachetul respectiv ar fi putut fi cumparat intr-o saptamana sau doua fara ca sa determine oscilatii semnificative in piata.
"Evolutia a fost spectaculoasa si ciudata pe titlurile BRD in ultima sedinta. Probabil ca a fost un cumparator important a carui cerere nu si-a gasit contraoferta in piata. BRD ne-a obisnuit cu urcari de 15-20% intr-o perioada scurta, dupa care urmeaza cateva luni de stagnare. Nu ma astept insa ca acest pret sa se pastreze in piata", spune Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.
Titlurile BRD au inregistrat o crestere similara in februarie 2006, cand titlurile BRD au castigat 10% in doua sedinte de tranzactionare, atingand pentru prima data nivelul de 20 lei/actiune, pe fondul unor tranzactii de 13 mil. euro. Ulterior, titlurile BRD au inregistrat corectii revenind la nivelul de la care plecasera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO