Burse - Fonduri mutuale

BRD ademeneste investitorii cu tranzactii pe mobil si web trading

BRD ademeneste investitorii cu tranzactii pe mobil si web trading
27.01.2010, 23:05 34

BRD se pregateste salanseze servicii de tranzactionare pe telefonul mobil si de webtrading pentru clientii diviziilor de asset management si desecurities, afirma Claudiu Cercel, vicepresedintele pentru pietefinanciare al bancii.

"Cred ca este important sadezvoltam canale directe de deservire a clientilor, mai ales pentruoperatiunile cu caracter repetitiv. Incheiem astfel un ciclu dereorganizare a segmentului pietelor financiare, atat ca tehnologie,prin achizitionarea unor harduri noi, cat si ca produse siservicii", a declarat Cercel.

El conduce de aproape un ansi jumatate Polul Piete Financiare din BRD, care cuprindeactivitatile de piete valutare si monetare, valori mobiliare, assetmanagement si custodie/depozitare titluri.

Pe segmentul de assetmanagement obiectivul pentru acest an este consolidareabusinessului si cresterea cotei de piata. "O cota de piata de 10% esub potentialul nostru, mai ales ca avem reteaua de distributie abancii. Tindem spre 15-16%." O formula la stimularea investitiilorva fi vanzarea la pachet a unitatilor de fond cu depozite la termenpentru care dobanda sa fie peste cea standard.

Cercel considera cafondurile monetare si cele de obligatiuni "vor continua sa tinapiata". "Lumea se va orienta mai mult si spre fondurile de actiunipentru ca vede ce performante pot avea. Cert este ca s-a creat ocultura a clientilor de fonduri mutuale, avand in vedere ca amtrecut de 160.000 de investitori si ar trebui sa depasim anulacesta 1 mld. euro in active."

BRD Asset Management sepregateste sa lanseze doua fonduri noi, care vor investi si inentitati nerezidente. "Unul dintre fonduri va avea un grad mare desiguranta, cu investitii mai ales in obligatiuni ale unor entitatide prim rang", spune Cercel.

Desi pe pieteleoccidentale,emisiunile de obligatiuni corporatiste au devenit uncanal de finantare din ce in ce mai folosit pentru compensareareticentei bancilor de a da credite, el nu crede ca fenomenul vaajunge si pe piata locala.

"Avem handicapul unei pieteaproape inexistente pe obligatiunile corporate si este foarte greuca situatia sa se schimbe rapid pentru ca lichiditatea adevarata etot la banci, care se orienteaza spre stat, iar sumele disponibilepentru a fi investite in obligatiuni ale companiilor sunt limitate.In plus, inca este mai usor sa faci o emisiune in strainatate." Catpriveste piata actiunilor, Cercel spune ca volumele sunt incontinuare foarte mici. "Piata si-a revenit prin prisma cresteriiprocentuale a indicilor, dar ca volume zilnice ne chinuim tot cupragul de 10 milioane de euro."

BRD a ocupat anul trecutprimul loc in topul brokerilor de pe Bursa, cu tranzactii de 337mil. euro, si locul al treilea in topul administratorilor defonduri, cu active de 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO