Burse - Fonduri mutuale

BT AM vrea sa ajunga la active de 100 de milioane de lei

07.07.2009, 19:31 36

BT Asset Management, divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului financiar Banca Transilvania, vrea sa isi majoreze valoarea activelor pe care le are sub administrare cu circa 38% in 2009, pana la 100 milioane lei.

Societatea gestioneaza active in valoare de 86,6 mil. lei, provenind de la patru fonduri deschise de investitii si de la doua fonduri inchise, la sfarsitul lunii mai, potrivit celor mai recente raportari ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri.
In primul semestru al anului, fondul de obligatiuni a inregistrat cea mai ridicata rata de crestere a activelor din portofoliul de fonduri al BT. Astfel, activele nete ale BT Obligatiuni au crescut de la 6,6 mil. lei in decembrie 2008 la 12,1 mil. lei, iar fondul a reusit sa atraga 1.000 de noi investitori in prima jumatate a anului. BT Obligatiuni a obtinut o performanta de 7,7% in primul semestru al anului.
Cel mai performant fond din portofoliul BT in primul semestru este fondul de actiuni BT Maxim, care a obtinut un randament de 21%.
Cresterea de 38% a activelor estimata pentru acest an se bazeaza pe diversificarea ofertei de produse din portofoliu, atat pe segmentul fondurilor deschise, cat si pe cel al fondurilor inchise de investitii.
Valoarea activelor sub administrare a scazut in 2008 cu 59,2% fata de finele anului 2007, la 72,3 milioane lei, se arata in raportul consolidat al administratorilor grupului financiar Banca Transilvania, publicat in Monitorul Oficial.
Compania a avut in 2008 o cifra de afaceri neta de 2,2 milioane lei, venituri totale de 2,3 milioane lei si cheltuieli de 7,96 milioane lei, potrivit standardelor romanesti de contabilitate (RAS). Astfel, BT Asset Management a inregistat o pierdere de 5,65 milioane lei, cauzata in cea mai mare parte de marcarea la valoarea de piata a actiunilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti.
BT Asset Management este detinuta in mod direct in proportie de 80% de Banca Transilvania. Pe piata fondurilor mutuale, societatea ocupa locul cinci cu active in gestiune de 77,3 milioane lei la finele lunii mai. Cu un an inainte, societatea se plasa pe pozitia a doua, cu active in administrare de 118,7 milioane lei. Pe piata fondurilor inchise, societatea detine o cota de 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO