Burse - Fonduri mutuale

BT mai lanseaza un fond inchis de investitii

25.02.2008, 19:27 41

BT Asset Management (AM), divizia de administrare a investitilor din cadrul grupului Banca Transilvania, urmeaza sa lanseze al doilea fond inchis de investitii, acesta fiind in curs de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Compania gestioneaza trei fonduri deschise de investitii si un fond inchis de investitii, BT Invest 1 cu plasamente pe piata actiunilor. Activele nete in administrare ale BT AM sunt de peste 134, 2 mil. lei la sfarsitul lunii ianuarie.
Contactat de ZF, Radu Hanga, presedintele BT AM, nu a dat detalii legate de tipul plasamentelor pe care le va face noul fond inchis de investitii pana cand acesta nu va fi autorizat de catre CNVM.
Primul fond inchis de investitii BT a fost lansat la sfarsitul anului 2005, fiind destinat in principal investitorilor institutionali. La sfarsitul lunii ianuarie, fondul inchis a adus un randament anual negativ de 15,6%, cu o expunere de peste 95% pe piata actiunilor. Dupa ultimele date disponibile, fondul numara patru investitori si dispune de active nete de peste 6,3 mil. lei. BT AM este singurul administrator din cadrul unui grup financiar-bancar care activeaza pe piata fondurilor inchise.
Societatea a incheiat anul trecut cu un profit net estimat de 4,9 mil. lei, de sase ori mai mult fata de profitul inregistrat in 2006. Veniturile totale al BT AM au fost de 7,4 mil. lei in 2007, in crestere fata de veniturile de 1,9 mil. lei din anul precedent.
Cifra de afaceri inregistrata in 2007 a fost de 2,9 mil. lei, fiind incluse comisioanele de administrare atat pentru fondurile de investitii, cat si pentru conturi individuale.
"Am raportat o crestere de 170% fata de cifra realizata in 2006. Aceasta evolutie a fost inregistrata in conditiile cresterii cu 190% in 2007 a activelor administrate, de la 61 mil. lei la 177 mil. lei", explica Radu Hanga, presedintele BT AM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO