Burse - Fonduri mutuale

Bucuresti Turism, pierderi de 2 milioane de euro

24.08.2006, 20:10 27

Compania Bucuresti Turism, proprietarul hotelului cu acelasi nume din Capitala si al complexului Centre Ville ApartHotel, a inregistrat o cifra de afaceri de 11,6 milioane de lei (3,28 milioane de euro) pe primul semestru, cu 17% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.
Societatea deruleaza in prezent o investitie de 40 mil. euro pentru modernizarea hotelului Bucuresti, unitatea urmand sa fie redeschisa in 2007 sub marca Radisson a grupului american Carlson Hotels Worldwide.
Totodata, in ultimii ani, Bucuresti Turism a alocat fonduri pentru amenajarea unui complex de apartamente, Centre Ville ApartHotel, intr-una din aripile hotelului de pe Calea Victoriei. Potrivit raportului financiar al companiei, cheltuielile au crescut in primele sase luni cu 47% pana la 14,2 mil. lei (4 mil. euro).
Bucuresti Turism a incheiat primul semestru cu o pierdere de 2 mil. euro, fata de un profit de 780.000 de lei (220.000 de euro) in intervalul similar din 2005.
"Profitul obtinut din exploatare, de 926.108 lei (261.000 de euro), a fost influentat de cresterea cheltuielilor, dar si de nivelul veniturilor, care este limitat de tarifele pe camera sau apartament obtenabile pe piata hoteliera din Bucuresti", se precizeaza in raport.
Compania a contractat la inceputul acestui an un credit sindicalizat de 40 mil. euro pentru modernizarea hotelului Bucuresti. Lucrarile de renovare au inceput in urma cu doi ani, fiind amenajata pana acum o aripa cu apartamente si un centru de sanatate. Reconstructia zonei centrale a hotelului va fi finalizata in circa un an.
Creditul pentru finantarea acestei investitii a fost asigurat de Piraeus Bank impreuna cu Raiffeissen Bank Viena, BRD, Bancpost, Volksbank Romania, Emporiki Bank Grecia si Egnatia Bank Grecia.
Bucuresti Turism SA este detinuta indirect de compania israeliana Elscint Ltd, reprezentata in Romania de subsidiara Domino International Hotels SRL, actionarul majoritar al societatii.
Pe plan international, Elscint detine si opereaza un numar de 7.500 de camere in 30 de hoteluri situate in orase precum Londra, Amsterdam, Paris si Antwerp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO