Burse - Fonduri mutuale

Bursa americană, încheie ziua trasă în jos de temerile privind stagnarea economiei

12.08.2010, 10:05 14

Bursa de la New York a înregistrat scăderi puternice miercuri,în urma celei mai slabe şedinţe din ultima lună şi jumătate,investitorii căutând refugiul în active nevolatile din cauzatemerilor privind o stagnare prelungită a economiei globale,conform Reuters.

Principalii indici ai bursei americane au închis în coborâre cu2,5-3%, după ce Rezerva Federală a prezentat marţi o evaluarepesimistă a economiei.

Banca centrală a anunţat că va lua măsuri pentru conservareacosturilor de împrumut la niveluri reduse. Unii traderi nu s-auarătat convinşi că măsurile vor avea succes.

"Injectarea de lichidităţi în sistem prin declaraţia că vorcumpăra titluri de trezorerie nu ajută populaţia. Astfel de măsurinu vor crea locuri de muncă şi nu vor ajuta piaţa imobiliară", adeclarat un analist din New York.

Numai cinci titluri din componenţa indicelui S&P 500 auîncheiat şedinţa pe plus, restul sectoarelor industriale dincomponenţa indicelui coborând cu peste 1%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu2,49%, iar S&P 500 a coborât cu 2,82%. Piaţa Nasdaq a coborâttotodată cu 3,01%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO