Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti are a patra creştere din lume de la începutul anului

Bursa de la Bucureşti are a patra creştere din lume de la începutul anului

Autor: Andrei Chirileasa

17.03.2011, 18:26 20

Bursa de la Bucureşti se numără printre pieţele care au fost celmai puţin lovite de scăderile care au cuprins pieţele de capitaldin întreaga lume, după cutremurul de vineri din Japonia.

Bursa de la Bucureşti (indicele BET) a înregistrat în ultimalună o creştere de 1,57%, fiind printre cele 17 pieţe (din peste80) care sunt pe plus faţă de 18 februarie 2011, potrivit uneianalize a firmei americane de brokeraj Bespoke Investment Group.Tot pe plus sunt şi pieţele din Rusia (1,68%) sau Polonia(1,9%).

Bursa din Japonia conduce topul scăderilor din ultima lună, cu opierdere de 16%, după ce cutremurul de vineri şi exploziile de lacentrala nucleară Fukushima au determinat vânzări masive pe piaţaniponă, urmată de Germania (-12%) şi Franţa (-11%), în timp cepiaţa din SUA a scăzut cu 6,4%.

De la începutul anului, Bursa de la Bucureşti a avut o creşterede 9,4%, ocupând locul al patrulea la creşteri la nivel mondial. Peprimele trei locuri sunt tot pieţe din Europa de Est, respectivBulgaria, cu un avans de aproape 20%, Grecia (14%) şi Serbia(11,2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO