Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti creşte accelerat marţi, în a treia zi din oferta de listare Hidro: Avans de 1% pe BET. Pe minus, doar patru companii incluse în indice

Bursa de la Bucureşti creşte accelerat marţi, în a...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2023, 14:26 1761

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, se aprecia cu 1% în sesiunea de trading de marţi, 27 iunie, a treia zi din oferta publică iniţială a Hidroelectrica (H2O), prin care Fondul Proprietatea vinde parţial sau integral pachetul de 20% deţinut la compania de stat, conform datelor BVB.

În primele două zile de ofertă – derulată pe perioada 23 iunie-4 iulie – micii investitori au luat 63% din tranşa adresată lor, adică au introdus ordine în valoare de 830 de milioane de lei, echivalentul a 165 de milioane de euro. În acest interval, BET a pierdut circa 1,3%.

La ora publicării ştirii, singurul indice de la BVB care afişa scăderi era BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea, cu un minus de 0,1%. În rest, dinamicile erau cuprinse între plus 0,4% pe BETAeRO şi 1,1% în cazul BET-TR, care include dividendele atribuite acţionarilor.

Din indicele principal, cele mai mari creşteri erau înregistrate de Transport Trade Services (4,5%), One United Properties (3,3%) şi TeraPlast Bistriţa (1,9%). Acţiunile FP erau pe plus cu 1,2%, în timp ce doar patru companii incluse în benchmark se tranzacţionau în scădere.

Lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni însuma 23,8 milioane de lei, de la 29,5 milioane de ieri în prima şedinţă de săptămâna aceasta. Cele mai lichide companii erau FP (4,5 milioane de lei), Banca Transilvania (4,2 milioane) şi Bittnet Group (2,6 milioane).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO