Burse - Fonduri mutuale

Bursa germană, la maxim istoric după acordul Brexit şi pe fondul optimismului cu privire la pachetul de stimuli fiscali din SUA: indicele DAX, la 13.800 de puncte şi în creştere cu 1,5%. La Bucureşti, indicele BET are plus 0,25%

Bursa germană, la maxim istoric după acordul Brexit şi...

Autor: Liviu Popescu

28.12.2020, 13:08 168

Prin prisma evoluţiei indicelui principal DAX, bursa de la Frankfurt, a celei mai mari economii europene, înregistrează un maxim istoric de 13.800 de puncte, plus 1,5% faţă de şedinţa precedentă, dinamica fiind determinată de optimismul investitorilor cu privire la acordul comercial post-Brexit, campania de vaccinare în mai multe state europene, dar şi pachetul de stimulare fiscală de 900 de miliarde de dolari din SUA. De la începutul anului 2020 DAX are un plus de 4,3%.

Peste Ocean, indicii futures sunt pe plus, ceea ce semnalează ca bursa americană ar putea deschide în teritoriu pozitiv şedinţa de tranzacţionare de la începutul săptămânii, arată datele agregate de ZF de la Bloomberg şi Marketwatch.

DAX înregistrează cea mai bună dinamică din rândul marilor indici bursieri europeni la ora redactării acestei ştiri, în timp ce pe locul doi se poziţionează Paris (1,1%), iar pe trei Milano cu 0,8%. La Bucureşti indicele principal BET înregistrează o creştere de 0,25% şi mai are nevoie de doar 2% pentru a închide anul pe plus şi a recupera astfel integral şocul din primăvară.

Bursa de la Londra este închisă luni, dar acţiunile britanice sunt pe plus la bursa din Germania. Joi, Marea Britanie şi UE au încheiat un acord comercial care va finaliza separarea Insulei de blocul comunitare. Pieţele europene erau deja închise la încheierea acordului şi au rămas închise pentru sărbătorile de Crăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO