Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Industria fondurilor de investiţii a ajuns la un număr record de 560.000 de investitori. Numărul participanţilor a crescut în medie cu aproape 10.000 pe lună. Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Autor: Tibi Oprea

13.12.2023, 07:00 262

Industria locală a fondurilor mutuale a ajuns la un număr record de 559.832 de inves­titori la finele lunii octom­brie, cu 98.302 persoane mai mult faţă de începutul anului, ceea ce înseamnă că numărul participanţilor a crescut în medie cu aproxi­mativ 9.830 în fiecare lună. Din punct de vedere procentual, creşterea din primele 10 luni este de 21,3%, conform calcu­lelor realizate de ZF pe baza datelor de la Asociaţia Admi­nistratorilor de Fonduri (AAF).

„Acest lucru vine la pachet cu faptul că numărul de investitori în fonduri de acţiuni a crescut cu 13.000. Avem, în medie, 1.300 de investitori noi în fiecare lună, de la începutul anului, ceea ce arată încredere în administratorii de fonduri. Dacă ne uităm la perfor­manţe, la finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randa­mente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă. Dis­cutăm de fonduri deschise de investiţii administrate activ sau de fonduri care replică indici bursieri“, a spus Horia Gustă, preşedintele AAF, în cadrul unei dezbateri organi­zate la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO