Bursa recomandă companiilor să comunice cu investitorii pentru a le creşte preţul acţiunilor

19 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Comunicarea cu investitorii prin organizarea de „conference call“-uri alături de menţinerea unor bune relaţii cu analiştii şi brokerii de pe piaţa de capital sunt metode prin care companiile listate la bursă pot câştiga încrederea investitorilor, câştig ce se regăseşte în aprecierea cotaţiilor acţiunilor.

„Este esenţial ca com­paniile listate să co­munice cu in­vestitorii, să fie or­ga­nizate vizite la companii la care să par­ticipe analiştii şi investitorii, esenţială este şi comunicarea cu presa. Acestea sunt metode prin care companiile listate îşi fac înţeles businessul şi prin care câştigă încrederea investitorilor“, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul unei con­ferinţe organizate de BVB şi compania de consultanţă şi audit PwC cu subiectul „Stra­tegii privind maximizarea valorii com­paniei şi creşterea încrederii in­ves­titorilor“.

Pentru a creşte încrederea inves­titorii în piaţa locală de capital, BVB a promovat anul trecut un nou cod de guvernanţă corporativă care stabileşte re­guli precise despre cum ar trebui să fie organizată conducerea unei companii listate, despre regulile de raportare finan­ciară şi despre relaţiile cu inves­titorii. Companiile listate au avut ter­men începutul acestui an să comunice public ce capitole respectă din noul cod, iar pentru prevederile pe care nu le res­pectă să menţioneze motivele. Majo­ri­tatea companiilor listate au anunţat în piaţă stadiul conformării la noul cod, însă mare parte dintre acestea nu respectă prevederile privind publicarea po­liticilor de remuneraţie şi a bene­ficiilor încasate de conducători.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2016

 

Cuvinte cheie:
investitori
, companii
, bursa
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide