Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Selloff-ul acţiunilor americane din tehnologie se răsfrânge asupra startup-urilor private. Investitorii au devenit mai precauţi în urma boom-ului de evaluări ridicate

Bursă: Selloff-ul acţiunilor americane din tehnologie...

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2022, 07:25 421

Acţiunile startup-urilor din Statele Unite continuă să înregistreze scăderi în şedinţele private de tranzacţionare, în vreme ce selloff-ul companiilor publice din industria tech şi reducerea numărului de listări noi trimit unde de şoc în Silicon Valley.

Forge Global, una dintre cele mai mari „scene“ de tranzacţionare a startup-urilor private, spune că preţurile companiilor prezente în platformă au scăzut în februarie şi martie cu 19,9% prin comparaţie cu T4/2021, potrivit FT.

Între timp, Zanbato, o platformă de trading privat, a anunţat că un indice care monitorizează peste 100 dintre cele mai mari companii tranzacţionate privat în Statele Unite s-a depreciat cu 1% în T1/2022. Ultimul trimestru negativ al indicelui a venit la mijlocul anului 2020, perioadă în care numărul de infecţii cu coronavirus cauza turbulenţe de-a lungul pieţelor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO