Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Sezonul de raportări la T1/2024 începe oficial mâine la BVB. Ziua de 15 mai, cea mai aglomerată pentru companiile din BET

Autor: Eduard Ivanovici

29.04.2024, 07:00 1323

„Dacă ne uităm totuşi la ponderea companiilor din BET, cred că vom avea rezultate peste cele de anul trecut la cele 20 companii din indice“.

După publicarea în februarie a rezulta­telor preliminare de anul trecut, urmată de convocatoarele din luna martie şi deciziile de distri­buire de dividende, cele 20 de blue chipuri incluse în indicele de referinţă BET vor raporta începând de săptămâna aceasta situaţiile finan­ciare aferente primului trimestru din 2024.

„Suntem foarte aproape de perioada de raportare, care va începe cu OMV Petrom, urmat de BRD, TeraPlast, Bursa de Valori Bucureşti şi Aquila. Mă aştept ca toate aceste com­panii care vor raporta în prima perioadă să vină cu rezultate peste cele avute în primul trimestru din 2023“, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul casei de brokeraj Goldring, pentru ZF.

Aşadar, prima companie care „iese la tablă“ este OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze. Compania va raporta marţi, 30 aprilie, urmată pe 2 mai de BRD – Groupe Société Générale (BRD), a patra bancă de pe piaţa locală în funcţie de active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO