Burse - Fonduri mutuale

Bursă. UiPath a crescut cu 5% pe Wall Street după ce a anunţat lansarea noului produs Autopilot şi după ce Cathie Wood de la Ark Invest, principalul acţionar, a spus că pariul pe inteligenţă artificială este o investiţie bună pentru deflaţie

Daniel Dines, cofondator şi co-CEO, UiPath

Daniel Dines, cofondator şi co-CEO, UiPath

Autor: Eduard Ivanovici

18.10.2023, 07:00 1308

♦ „Pentru fiecare dolar cheltuit pentru hardware AI, alţi 20 de dolari vor fi cheltuiţi pe software, iar aici cred că oamenii subestimează impactul“, spune Cathie Wood de la Ark Invest, principalul acţionar.

Cu 5,33% au crescut acţiunile  UiPath (simbol bursier PATH) la New York după ce compania a anunţat lansarea pro­dusului Autopilot, care va integra inteligenţa artificială generativă, module de AI specializate pe diverse domenii, cât şi noi software-uri de automatizare, investitorii apreciind totodată şi comentariile celebrei investitoare Cathie Wood de la Ark Invest, conform cărora inteligenţa artificială prezintă un puternic caracter antiinflaţionist.

Astfel, UiPath a urcat în capitalizare cu aproape 500 de milioane de dolari, la 9,2 miliarde de dolari. Marţi, la ora închiderii ediţiei ziarului, adică la două ore şi jumătate de la deschiderea şedinţei de tran­zacţionare din Statele Unite, o acţiune PATH se tranzacţiona la 16,6 dolari, în creştere cu 2,5%, semn că tendinţa este solidă.

De altfel, acţiunile UiPath se află în creştere cu 42% de la an la an, în condiţiile în care firma şi-a îmbunătăţit indicatorii financiari în ultimele trei trimestre.

Evoluţia vine şi ca o reacţie la Forward VI, conferinţa anuală de inteligenţă artificială şi automatizare a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO