Burse - Fonduri mutuale

Bursele asiatice au avut vineri cea mai slabă şedinţă din ultimele şapte săpătmâni, iar perspectivele pentru acţiunile europene sunt sumbre

Bursele asiatice au avut vineri cea mai slabă şedinţă...

Autor: Ştefan Stan

04.11.2016, 09:33 217

Scăderile pe burse s-au extins şi în şedinţa de tranzacţionare de vineri, în condiţiile în care petrolul a rămas aproape de minimul ultimei luni, iar investitorii au scăpat de activele riscante înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific s-a îndreptat spre cea mai slabă închidere din ultimele şapte săptămâni, iar perspectivele pentru şedinţa europeană de tranzacţionare sunt sumbre, în condiţiile în care indicele S&P 500 din SUA înregistrează cea mai lungă scădere din 2008.

Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1% în Londra, fiind cel puţin 2 acţiuni care au scăzut pentru fiecare care a crescut. Indicele Topix a scăzut cu 1,6% în condiţiile în care tranzacţionarea a fost reluată după vacanţa de joi.

Takata Corp a scăzut cel mai mult din luna mai, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi că producătorul japonez de airbaguri ar putea cere protecţie împotriva falimentului în SUA. Mazda de asemenea a scăzut cel mai mult din iulie, după ce compania a redus estimările de profit cu 13%.

Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a scăzut cu 0,32%, în timp ce S&P/ ASX 200 al Australiei a scăzut cu 0,86%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO