Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene au deschis în scădere, în aşteptarea rezolvării crizei din Grecia

Bursele europene au deschis în scădere, în aşteptarea...

Autor: Luiza Chiroiu

16.02.2015, 10:47 358

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2%.

Indicele a avansat cu 1% la nivelul săptămânii trecute, atingând cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani, pe fondul disponibilităţii Greciei şi a liderilor europeni de ajunge la un compromis privind programul de salvare.

Miniştrii de finanţe din zona euro se întâlnesc luni pentru a lua o decizie în legătură cu situaţia din Grecia, după ce săptămâna trecută o reuniune extraordinară a Eurogrupului s-a încheiat fără un acord între Grecia şi partenerii săi din zona euro.

Guvernul de la Atena vrea să renegocieze cu creditorii săi termenii pachetului de ajutor financiar în valoare de 240 de miliarde de euro primit în 2010. În acest sens, premierul grec Alexis Tsipras a declarat că guvernul său caută un acord pe şase luni, care să ducă apoi la un "nou contract" cu zona euro.

Acţiunile Altice au avansat cu 1,4%, iar ale Bouygues, cu 2,9%. Compania telecom a lui Patrick Drahi are în plan înaintarea unei oferte pentru preluarea operatorului Bouygues, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Titlurile Actelion au scăzut cu 3,4%, după ce producătorul elveţian de medicamente a estimat că ritmul de creştere al profitului va încetini în acest an şi că aprecierea francului elveţian va afecta veniturile companiei.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a scăzut cu 0,2%, FTSE 100 (Londra) a crescut cu 0,3%, iar DAX (Frankfurt), cu 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO