Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene au deschis precaut marţi dimineaţă, în aşteptarea datelor privind şomajul din Germania

Bursele europene au deschis precaut marţi dimineaţă,...

Autor: Vlad Popescu

07.01.2014, 10:37 306

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu mai puţin de 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare şi afişează un câştig de 5,6% faţă de cel mai recent minim, atins pe 13 decembrie.

Bursele vest-europene au ucat anul trecut cu 17%, după ce cele mai importante bănci centrale la nivel mondial au indicat că vor menţine dobânzile la niveluri scăzute pentru perioade îndelungate de timp.

Analiştii anticipează că numărul şomerilor din Germania a scăzut în luna decembrie pentru prima dată în ultimele cinci luni, în timp ce rata şomajului a stagnat.

China a impus noi măsuri de control asupra zonei serviciilor bancare gri, au afirmat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Noile măsuri includ o interdicţie pe tranzacţii al căror scop este evitarea reglementării, precum transferul creditelor interbancare în afara bilanţului pentru a reduce nivelul raportat al creditării, au precziat sursele citate.

În Statele Unite, Senatul a confirmat nominalizarea lui Janet Yellen pentru funcţia de preşedinte al Rezervei Federale. Yellen îl va înlocui luna viitoare pe Ben Bernanke, al cărui mandat expiră la 31 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO