Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene deschid pe minus, dar ignoră deocamdată rezultatul alegerilor din Grecia

Bursele europene deschid pe minus, dar ignoră...

Autor: Luiza Chiroiu

27.01.2015, 11:01 205

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,4%.

Indicele a crescut cu 12% faţă de nivelul minim înregistrat în 6 ianuarie, în condiţiile în care, săptămâna trecută, acesta a urcat cu 5,1%, în contextul în care Banca Centrală Europeană a prezentat un program de achiziţii de obligaţiuni în valoare de aproape 1.100 de miliarde de euro, care va începe în luna martie.

Acţiunile Royal Philips au scăzut cu 3,2%, după ce compania olandeză a anunţat că nu respectă graficul privind atingerea obietivelor financiare asumate pentru 2016, din cauza întârzierilor la livrări, a scăderii unor pieţe şi a impactului fluctuaţiilor cursului valutar.

Titlurile Siemens au coborât cu 1,8%. Grupul german a raportat o scădere a profitului în primul trimestru al acestui an fiscal.

Acţiunile EasyJet au urcat cu 4,3%, după ce compania aeriană a raportat o creştere a veniturilor în trimestrul al patrulea al anului trecut în comparaţie cu rezultatele din aceeaşi perioadă din 2013.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a coborât cu 0,1%, FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,06%, iar DAX (Frankfurt) a scăzut cu 0,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO