Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene recuperează puternic miercuri, după ce marţi au atins minimul ultimilor doi ani. La Bucureşti, Petrom şi FP mişcă piaţa

Bursele europene recuperează puternic miercuri, după ce marţi au atins minimul ultimilor doi ani.  La Bucureşti, Petrom şi Fondul Proprietatea mişcă piaţa

Autor: Bogdan Cojocaru, Adrian Cojocar

07.09.2011, 10:59 690

Acţiunile celor mai mari companii europene au deschis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere puternică, de aproape 2%, după ce în sesiunea anterioară au închis la cel mai redus nivel din mai mult de doi ani din cauza îngrijorărilor legate de agravarea crizei datoriilor din zona euro şi intrarea în recesiune a marilor economii, scrie Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, al acţiunilor principalelor companii cotate la bursele europene, a avansat cu 1,9% până la ora 7:08 GMT, după ce în şedinţa anterioară a coborât cu 0,7% la cel mai redus nivel de după iulie 2009.

Titlurile companiilor miniere au înregistrat printre cele mai accentuate evoluţii pozitive, pe fondul creşterii preţurilor metalelor.

Indicele Stoxx Europe 600 al materiilor prime de bază a urcat cu 2,5%.

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu aprecieri de 1,8% pe indicele BET şi de 2,2% pe indicele BET-FI, recuperând astfel pierderile din şedinţa precedentă.

Titlurile OMV Petrom (SNP) câştigau 3,1% însă pe un rulaj redus, în timp ce acţiunile Fondului Proprietatea (FP) era pe plus cu 1,8% şi un rulaj de 7,6 mil. lei.

Acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) săreau cu 8% iar cele ale BRD consemnau un avans de 0,4%.

Pe plan extern principalii indici ai burselor europene înregistrau la aceeaşi oră aprecieri de circa 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO