Burse - Fonduri mutuale

Buzatu ajunge la mâna acţionarilor SIF5

Autor: Adrian Cojocar

23.03.2011, 23:48 33

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis oordonanţă prin care cere conducerii SIF Oltenia (SIF5) să convoaceacţionarii pentru a decide dacă îi menţin pe Teodor Buzatu şi IoanaCarmen Popescu pe poziţia de administratori.

Demersul CNVM vine în contextul în care Buzatu a demisionatrecent din funcţia de director coordonator al SIF Oltenia, după ceun raport de audit întocmit de Compartimentul de Control Intern alSIF la trei din societăţile din portofoliu, administrate de Buzatusau de rude ale acestuia, arăta că fostul director a prejudiciatcompania. Buzatu a fost director coordonator al SIF Oltenia dindecembrie 2007 până la 10 martie 2011, dată la care raportul a fostdiscutat de conducerea societăţii.

El consideră că raportul de audit întocmit de reprezentanţii SIFOltenia este tendenţios şi subiectiv şi ca urmare a cerut să seîntocmească noi rapoarte de audit externe.

Acesta nu este însă primul scandal în care este implicat fostuldirector al SIF Oltenia. Anul trecut, după ce a preluat controlulfirmei imobiliare Vidraru

Curtea de Argeş (VIRU), omul de afaceri Dumitru Tudor a acuzatfosta conducere a companiei de management defectuos, în condiţiileîn care la conducerea firmei deţinută anterior de SIF Oltenia seaflase unul dintre fiii lui Buzatu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO