Burse - Fonduri mutuale

BVB, a doua din lume la crestere in ultimul an

BVB, a doua din lume la crestere in ultimul an
09.03.2010, 23:01 21

Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti s-a apreciat inultimul an cu 181,9%, reprezentand cea de-a doua crestere lanivelul a 81 de burse de pe glob, potrivit unei statistici a firmeibritanice de investitii Bespoke Investment Group.

Cea mai mare crestere a consemnat-o bursa din Ucraina, cu unavans de 278% fata de minimele atinse de pietele de capital in lunamartie a anului trecut. Investitorii de pe Bursa au obtinut inultimul an randamente superioare si celor de pe bursa din Rusia,care a urcat in acelasi interval cu 161,7%, urmata in top debursele din Argentina si Sri Lanka, ce au adus investitorilorcastiguri de 142% si respectiv 135%.

Chiar daca indicele Bursei de la Bucuresti s-a apreciat aproapede trei ori in ultimul an, acesta are inca una dintre cele mai mariscaderi fata de maximele atinse in septembrie 2007, respectiv de46%. Astfel, indicele BET ar mai avea nevoie de o dublare pentru aajunge la nivelul maxim anterior crizei.

Cea mai drastica corectie comparativ cu nivelurile maxime leinregistreaza bursa din Bulgaria, cu -77,7%. Indicele burseiamericane, S&P500 s-a apreciat in ultimul an cu 68% si se aflain prezent cu 27% sub maximele istorice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO