Burse - Fonduri mutuale

BVB a redus la jumătate comisioanele până la sfârşitul anului

Autor: Andrei Chirileasa

17.11.2010, 23:36 26

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) ahotărât în şedinţa de marţi 16 noiembrie reducerea comisioanelor detranzacţionare cu 50% pentru toate instrumentele financiaredisponibile la tranzacţionare pe pieţele administrate de BVB.

Reducerea este valabilă în perioada 17 noiembrie - 31 decembrie2010. Astfel, dacă pentru tranzacţionarea acţiunilor pe piaţaprincipală (regular) se plătea până acum un comision de 0,117% lavânzare şi 0,045% la cumpărare, până la finele anului comisioanelevor fi de 0,0585% la vânzare şi 0,0225% la cumpărare. Bursa percepeaceste comisioane de la firmele de brokeraj care folosesc sistemulBVB, care le includ mai departe în comisioanele percepute de laclienţi.

O scădere a comisioanelor de către BVB ar trebui să determineastfel şi o scădere a comisioanelor plătite de investitoribrokerilor, însă unele firme de brokeraj ar putea folosi acestereduceri pentru a-şi mai regla poziţia financiară pe finalulanului, în condiţiile în care brokerii s-au confruntat în ultimeleluni cu o scădere dramatică a veniturilor pe fondul tranzacţiilormici de pe Bursă. Reducerea de comisioane ar însemna o scădere cucirca 81.000 de euro a veniturilor BVB, luând în calcul o valoare atranzacţiilor cu acţiuni de circa 100 mil. euro până la finalulanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO