Burse - Fonduri mutuale

Canicula a dus afacerile Electrica peste 900 mil. euro

17.08.2007, 21:20 11

Compania de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 3,01 mld. lei (903 mil. euro), in crestere cu 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. profitul brut consolidat al companiei a ajuns la 140 de mil. lei (42 mil. euro), in crestere cu 5% fata de rezultatul consemnat in primele sase luni din 2006, potrivit Mediafax.
Un factor important care a contribuit la cresterea afacerilor Electrica a fost consmul ridicat de energie cauzat de temperaturile foarte mari inregistrate in vara acestui an. Potrivit datelor furnizate de companie, valoarea suplimentara incasata de cele patru filiale ar putea sa ajunga la peste 30 mil. euro doar pentru cele trei luni de vara.
Rezultatele sunt consolidate si reprezinta performantele cumulate ale filialelor Electrica Transilvania Sud, Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Nord si Electrica Muntenia Sud, companie al carei proces de privatizare a fost castigat de grupul energetic italian Enel, dar unde inca nu a avut loc transferul de actiuni.
Cea mai mare cifra de afaceri a fost realizata de electrica Muntenia Sud care a inregistrat 810 milioane de lei (243 milioane de euro), apoi Electrica Transilvania Sud cu 650 de milioane de lei (195 de milioane de euro). Afacerile Muntenia Nord si Transilvania Nord au urcat la 640 milioane de lei (192 milioane de euro), respectiv la 560 milioane de lei (168 de milioane de euro)
Pana la sfarsitul anului, reprezentantii companiei au declarat recent ca se asteapta la afaceri de 6,4 miliarde de lei (1,88 miliarde de euro), in crestere cu 7% comparativ cu rezultatul consemnat anul trecut. Cea mai importanta parte a cresterii este adusa de vanzarile de electricitate realizate pe primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO