Burse - Fonduri mutuale

Caruselul cripto, din nou în mişcare: Bitcoin scade iarăşi sub 7.000 de dolari în ciuda veştilor pozitive din piaţă

Caruselul cripto, din nou în mişcare: Bitcoin scade...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2018, 19:17 495

Criptomoneda bitcoin a coborât iar sub valoarea de 7.000 de dolari, dezamăgind investitorii care nu se aşteptau la scăderi, ci la creşteri masive, de la piaţa încă nereglementată a monedelor digitale.

Veştile bune care au fost ignorate de valoarea criptomonedelor şi pe care se bazau investitorii au venit dinspre New York, unde Intercontinental Stock Exchange, proprietarii bursei, au lansat sistemul Bakkt – un sistem de plăţi care converteşte în timp real criptomonedele în fiat şi ajută utilizatorii să le folosească în retail.

Printre retailerii care vor accepta şi integra sistemele Bakkt, cel mai proeminent este Starbucks, fiind partener principal pe acest proiect împreună cu Microsoft şi Boston Consulting Group.

Însă piaţa criptomonedelor nu a primit această veste cum era de aşteptat, iar luni la ora 18.30 bitcoin se tranzacţiona la 6.976 dolari per monedă, în scădere cu 0,5% în ultimele 24 de ore, la o capitalizare totală de piaţă de circa 120 miliarde dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO