Burse - Fonduri mutuale

„Ce a fost mai greu a trecut pentru burse“, spune un analist al Tradeville. Dar de unde ar mai putea apărea riscuri?

Finanţe personale

„Ce a fost mai greu a trecut pentru burse“, spune un...

Autor: Liviu Popescu

10.06.2020, 07:00 2209

„Ce a fost mai greu, din punctul de vedere al capacităţii pieţei de a judeca în propriul fel riscurile legate de pan­de­mie cred că pare să fi trecut“, spune Mihai Nichişoiu, busi­ness strategist la Tradeville, în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Bursele reacţionează pozitiv la redeschiderea econo­mi­ilor în contextul în care consumul îşi revine, iar acest lucru sus­ţine rezultatele financiare ale companiilor, mai ales ale celor care au avut porţile închise pe timpul stării de urgenţă. De exemplu doar în luna mai indicele principal al Bursei româneşti s-a apreciat cu 9%. Peste ocean, Dow Jones a urcat cu 3%. Dar pe lângă pandemie, de unde ar mai putea apărea riscuri?

„În ceea ce priveşte riscurile pentru a doua jumătate a acestui an sunt cele pe care le aveam pe listă şi la începutul anului“, spune Mihai Nichişoiu în emisiunea zilnică a ZF în care sunt analizate tendinţele bursiere. Emisiunea poate fi urmărită de la 9:30 pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO