Burse - Fonduri mutuale

Ce fac miliardarii cu miliardele? Larry Ellison, fondatorul Oracle, are o investiţie de 1 mld. dolari la Tesla

Ce fac miliardarii cu miliardele?  Larry Ellison,...

Autor: Alex Ciutacu

09.01.2019, 00:00 265

Larry Ellison, fondatorul Oracle, este al doilea cel mai mare investitor individual la Tesla, cu o deţinere de un miliard de dolari la producătorul de vehicule electrice, potrivit Bloomberg. Investiţia sa a fost confirmată într-o declaraţie financiară depusă SEC de către acesta. Deţinerea fondatorului Oracle în Tesla a devenit publică după ce Ellison, un apropiat prieten al lui Elon Musk şi un titan al tehnologiei, a devenit unul dintre directorii companiei Tesla la sfârşitul lunii decembrie. Ellison, 74 de ani, deţine în mod indirect 3 milioane de acţiuni Tesla prin trustul Lawrence J. Ellison Revocable Trust, potrivit declaraţiei financiare.

Participaţia de 1,75% îl transformă în al doilea cel mai mare investitor individual din Tesla, după Elon Musk – care deţine circa o cincime din companie – potrivit datelor agregate de sursă. Tesla a anunţat numirea lui Ellison în board-ul director la sfârşitul anului 2018. Acţiunile Tesla au crescut luni pe Nasdaq cu 5,4% după ce compania a anunţat că va contrui o fabrică în Shanghai, ajungând la 335 dolari per acţiune, la o capitalizare bursieră de circa 57,5 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO