Burse - Fonduri mutuale

Ce măsuri are în plan şeful Bursei de Valori Bucureşti pentru a creşte afacerile şi profitul pentru acţionari

Ce măsuri are în plan şeful Bursei de Valori...

Autor: Roxana Pricop

08.11.2013, 00:05 596
Dezvoltarea accelerată a pieţei de obligaţiuni, reactivarea pieţei de derivate, extinderea programului de tranzacţionare alături de restructurarea personalului sunt măsurile pe care vrea să le implementeze Ludwik Sobo­lew­ski, directorul executiv al Bursei de Va­lori Bucureşti, pentru a creşte lichi­di­tatea şi astfel veniturile şi profitul prin­cipalului operator bursier din România.
 
Ieri, în cadrul conferinţei de prezentare a rezultatelor financiare din trimestrul al treilea, directorul executiv al BVB a prezentat primul set de măsuri concrete pentru redresarea financiară a bursei. Polonezul Ludwik Sobolewski, fost preşedinte şi director al Bursei din Varşovia, a preluat mandatul de executiv al BVB la finalul lunii august. Întreaga piaţă de capital l-a primit cu entuziasm, însă el trebuie să livreze rezultate pentru că istoria a arătat că acţionarii BVB au destul de puţină răbdare şi cer rezultate rapide de la cei aflaţi la conducerea bursei.
 
Mandatul lui Sobolewski începe de la o bază foarte joasă: BVB a făcut în primele nouă luni din an un profit net de 5,46 milioane de lei (1,24 mil. euro) în scădere cu 42% faţă de rezultatul raportat în acelaşi interval al anului trecut. Afacerile bursei au scăzut uşor, cu 2,5%, până la 13,63 milioane de lei (3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO