Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la Capital Partners spun ca unii clienti nu stiu sa piarda

07.03.2010, 23:05 107

Reprezentantii firmei de brokeraj Capital Partners a.s din Cehiasustin ca clientilor companiei nu le-a fost provocata nicio dauna,dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a interzis firmeicehe sa mai deruleze operatiuni in Romania, motivand ca societateanu este autorizata ca intermediar si ca a adus o serie deprejudicii investitorilor romani.

La solicitarea trimisa de Ziarul Financiar catre CapitalPartners a.s din Cehia, reprezentantii firmei cehe au raspuns ca"compania activeaza pe teritoriul Romaniei in baza libereicirculatii a serviciilor in cadrul UE conform directivei europene apietelor de capital (MiFID), fara a fi fondata sucursala peteritoriul Romaniei, iar clientilor companiei nu le-a fostprovocata nicio dauna".

"Unii clienti nu pot suporta pierderile rezultate dintranzactiile initiate de catre ei insisi. Compania exact la timp sila cel mai bun pret efectueaza comenzile clientilor sai pe piata decapital si duce contabilitatea conturilor. Compania nu coopereazacu nicio entitate de pe teritoriul Romaniei", potrivit raspunsuluitrimis de Capital Partners a.s din Cehia.

Pe 4 martie Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ainterzis firmei de investitii Capital Partners din Cehia sa maiactiveze pe piata locala de capital, motivand ca societatea nu esteautorizata ca intermediar si ca a adus o serie de prejudiciiinvestitorilor romani, urmand sa sesizeze si Comisia Europeana.

CNVM a constatat incalcarea prevederilor legale in vigoare,firma de investitii ceha desfasurand direct servicii si activitatide investitii pe teritoriul Romaniei sau utilizand ca intermediarsocietatea romaneasca Capital Group of Central Europe SRL(societate care nu este autorizata de CNVM si nici nu estenotificata ca avand calitatea de agent delegat)", a anuntat joi, 4martie, CNVM.

Reprezentantii Capital Group of Central Europe SRL activau cabrokeri, strangeau bani de la investitori, incheind contracte innumele Capital Partners, a explicat Paul Miclaus, vicepresedinteleCNVM. Vicepresedintele CNVM a declarat pentru Mediafax ca firmaceha de brokeraj a infiintat "acest SRL, Capital Group of CentralEurope, care nu este autorizat si nici nu este notificat ca agentdelegat, si a activat prin intermediul lui. Practic, salariatiiacestei SRL activau in Romania, dar nu erau supravegheati si nuputeau fi trasi la raspundere de nimeni. Agentii lor activau caorice broker, strangeau bani de la persoane, incheind contracte innumele Capital Partners, si investeau unde credeau ei".

Principalul obiect de activitate al firmei Capital Group ofCentral Europe SRL este cel de activitati de studiere a pietei side sondare a opiniei publice, potrivit Ministerului de Finante.

Cu toate acestea, in 2007 si 2008 firma a postat mai multeanunturi pe site-ul de recrutare ejobs.ro prin care angaja broker,manager de portfoliu si consultant de investitii. In acesteanunturi de recrutare, Capital Group of Central Europe SRL seprezenta viitorilor angajati ca facand parte din grupul CapitalPartners a.s. (Cehia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO