Burse - Fonduri mutuale

Cei care vor o parte din profitul Romgaz mai au trei zile ca să cumpere acţiuni: 1 iulie 2020, ultima strigare pentru dividende

Cei care vor o parte din profitul Romgaz mai au trei zile...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2020, 12:00 2650

♦ La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul unui dividend pe care compania controlată de statul român îl va plăti investitorilor spre finele lunii iulie este de circa 5,2%.

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale şi cea mai valoroasă companie de stat de la Bursă, are pe 1 iulie 2020 ultima şedinţă de tranzacţionare pentru investitorii care vor să beneficieze de o parte din profitul net înre­gistrat în 2019.

Astfel, cei care vor un divi­dend brut de 1,61 lei pe acţiune din rezultatul net al Romgaz pe anul trecut, mai au la dispoziţie trei zile, adică luni, 29 iunie, 30 iu­nie şi miercuri 1 iulie, pentru a cumpăra acţiuni purtătoare de divi­dende. Ulterior, respectiv pe 2 iulie 2020, acţiunile SNG se vor corecta, ceea ce ar putea creşte lichiditatea pe acest emitent. Data de înre­gistrare pentru acţionari este 3 iulie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO