Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari investitori ai Bursei au ajuns la 73,1 mld. lei active la noiembrie 2020, maxim istoric: doar într-o lună, Pilonul II a urcat cu 3 mld. lei

Cei mai mari investitori ai Bursei au ajuns la 73,1 mld....

Autor: Liviu Popescu

17.12.2020, 17:15 231

♦ În termeni procentuali, activele fondurilor de pensii private Pilon II au urcat cu 18% pe parcursul anului 2020, dinamică determinată în mare parte de viramentele românilor.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au în­che­iat luna noiembrie din 2020 cu active totale de 73,1 mld. lei, record istoric, în creştere cu 11 mld. lei de la începutul anului în principal ca urmare a contri­buţiilor trimise de salariaţii români.

Astfel, cele mai recente date pu­blicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi analizate de ZF, arată că Pilon II a avut în noiembrie a opta lună consecutivă de creştere. De la începutul anului, în termeni procen­tuali, activele Pilon II au urcat cu aproape 18%. Doar în luna noiembrie, când Bursa de la Bucureşti a avut cea mai bună per­for­manţă lunară din februarie 2019 în­coace, printr-un in­dice principal BET în creştere cu 9,12%, activele fon­­­­durilor Pilon II au crescut cu 3 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO