Burse - Fonduri mutuale

Certinvest a incheiat 2006 in castig dupa doi ani de pierderi

15.02.2007, 20:13 20

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest a obtinut in 2006 un profit de 196.000 de lei (circa 60.000 de euuro), dupa doi ani consecutivi de pierderi planificate, cifra de afaceri situandu-se in jurul valorii de 2,6 milioane de lei (760.000 de euro).
Rezultatele pozitive inregistrate anul trecut de Certinvest, societatea care administreaza fondul diversificat Capital Plus, fondul de actiuni Intercapital si cele doua fonduri de instrumente cu venit fix Orizont si Tezaur, au fost generate de cresterea activelor aflate in administrare in cele patru fonduri mutuale, precum si de portofoliile administrate individual.
Activele celor patru fonduri administrate de Certinvest s-au majorat anul trecut cu circa 46%, ajungand la 51,6 mil. lei (14,7 mil. euro). Cota de piata a companiei pe piata fondurilor a ramas insa practic neschimbata fata de finalul anului 2005, putin peste 8% din piata.
"Valoarea activelor a crescut simtitor in 2006. Performantele societatii Certinvest s-au datorat evolutiei fondului de actiuni Intercapital, dar si portofoliilor administrate individual, respectiv conturile clientilor individuali cu sume mari in administrare, de la 50.000 de lei in sus", a declarat Eugen Voicu, presedintele Certinvest.
Profitul de anul trecut vine dupa o perioada de pierderi planificate, presedintele Certinvest motivand ca "am preferat sa mergem in pierdere pentru a investi in cota de piata." Certinvest mizeaza pentru anul acesta pe o dublare a cifrei de afaceri, care provine in princvipal din comisioanele de administrare, si o crestere intr-un ritm mai redus a profitului operational. "Pentru 2007, vom tinti cota de piata si mai apoi profitul. Ne propunem un profit operational in crestere cu peste 50% si o crestere a cifrei de afaceri cu 80-100%", spune Voicu.
Certinvest a vandut la inceputul acestui an catre Fondul Romano-America pentru Investitii pachetul majoritar detinut la societatea de brokeraj Intercapital Invest, ceea ce va contribui la majorarea profitului.
Fondurile administrate de societatea Certinvest, Intercapital si Capital Plus, au avut o evolutie ascendenta a titlurilor de participare in luna ianuarie, osciland in jurul valorii de 3, 80% pentru fondul de actiuni si 3,62% pentru Capital Plus. La fel de echilibrate sunt si fondurile de obligatiuni administrate de Certinvest, care au crescut cu 0,78% (Tezaur ) si 0,79% pentru Orizont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO