Burse - Fonduri mutuale

Certinvest elimină comisioanele de intrare şi ieşire la fondurile de indici

Certinvest elimină comisioanele de intrare şi ieşire...
07.11.2013, 17:29 389

Societatea de administrare a investiţilor Certinvest, cu active în gestiune de 181 milioane de lei, a elimnat începând de azi a comisioanelor de subscriere şi de răscumpărare la fondurile deschise de investiţii Certinvest BET Index, Certinvest XT Index şi Certinvest BET-Fi Index, pentru orice operaţiune de subscriere sau de răscumpărare realizată până pe 30 aprilie 2014.

"Oferim această promoţie pentru a încuraja investitorii să-şi orienteze banii şi către instrumente legate de bursă. Cele trei fonduri de indice afişează performanţe între 13% şi 21% de la începutul anului", a spus Horia Gustă, preşedintele comitetului director al Certinvest.

Anterior, operaţiunile de subscriere la cele trei fonduri erau taxate cu un comision de 1% pentru sume mai mici de 30.000 lei, iar retragerile cu până la 5% dacă ieşirea din fond avea loc după o perioadă mai mică de 30 de zile.

"Bursa a avut o evoluţie bună anul acesta şi credeme că acest lucru va continua până la finalul anului, ţinând cont de impulsul dat de listarea Romgaz. Şi pentru anul viitor considerăm că premisele sunt pozitive, având în vedere aşteptările de listare a Hidroelectrica şi Romtelecom", a mai spus Gustă.

Certinvest este cel mai mare administrator independent de fonduri de investiţii, neafiliat unui grup bancar, cu o cotă de piaţă de circa 1% din activele de peste 14 miliarde de lei ale industriei de investiţii (fonduri mutuale, fonduri închise şi conturi individuale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO