Burse - Fonduri mutuale

Cine paria pe exportatori isi dubla banii pe Bursa

Cine paria pe exportatori isi dubla banii pe Bursa
26.08.2009, 18:20 16

Actiunile companiilor listate cu cele mai mari cote la export au inregistrat printre cele mai importante cresteri de pe Bursa in acest an, 11 titluri ale firmelor exportatoare apreciindu-se in 2009 in medie cu peste 100%. In acelasi interval de timp, indicele general al pietei BET-C a urcat cu 29,4%.

Titlurile exportatorilor au inregistrat anterior printre cele mai mari corectii de pe Bursa, aceste companii fiind primele lovite de criza. Din aceasta cauza, tot ele au raportat printre cele mai mari scaderi la nivelul cifrelor de afaceri in prima jumatate a anului.

Posibila explicatie pentru revenirea puternica a actiunilor exportatorilor este faptul ca in conditiile unui reviriment al economiei mondiale, exportatorii sunt primii care ar beneficia de un context favorabil pe pietele internationale.

"Desigur, in cazul tuturor companiilor este greu de identificat contributia individuala a fiecarui element care a contribuit la cresterea cotatiei, insa in mod cert schimbarea perspectivei la nivel mondial a evolutiei economiei influenteaza in mod direct cursul cotatiilor actiunilor care deruleaza operatiuni de export", explica Adrian Danciu, analist la Broker Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO