Burse - Fonduri mutuale

CNVM a amendat cu sume maxime aplicabile persoanelor fizice directorii unor firme cu acţiuni Amonil

Autor: Stefan Musgociu

05.11.2010, 12:23 38

CNVM a sancţionat două persoane din conducerea firmelor JovlineLtd. şi Zalois Ltd. cu amenda maximă aplicabilă persoanelor fizice,de 50.000 de lei, întrucât cele două societăţi nu au lansat oofertă de preluare a combinatului chimic Amonil Slobozia, deşi erauobligate sã facă această operaţiune, scrie MediafaxBusiness.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, Comisia Naţională aValorilor Mobiliare (CNVM) are dreptul să aplice persoanelor fiziceamenzi cuprinse între 500 şi 50.000 de lei.

CNVM l-a amendat, joi, pe directorul unic al Jovline, SoteroulaConstantinou, şi pe directorul unic al Zalois, Maria Georgiou, cucâte 50.000 de lei, potrivit ordonanţelor de sancţionare emise deComisie.

Totodată, CNVM a solicitat celor două firme ca în termen de 10zile lucrătoare să depună documentaţia pentru oferta publicăobligatorie de preluare la Amonil. Comisia menţionează înordonanţele de joi că va aplica din nou sancţiuni persoanelorresponsabile dacă nu va fi lansată o ofertă de preluare laAmonil.

Amezile CNVM pot fi contestate în termen de 30 de zile de ladata comunicării, însă contestaţiile nu suspendă executareasancţiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO