Burse - Fonduri mutuale

CNVM a dat undă verde conectării depozitarului Sibex cu cel din Polonia

Autor: Adrian Cojocar

09.02.2011, 23:46 31

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi-a dat acordulde principiu pentru încheierea de contracte între depozitarulbursei din Sibiu (Sibex) şi depozitarul central al bursei dinVarşovia, cea mai mare piaţă de IPO-uri din Europa.

"Primirea avizului CNVM pentru conectarea Depozitarului Sibex cuDepozitarul din Polonia este un pas mare în demersul de realizare adublelor listări pe pieţele spot de la Sibiu şi Varşovia, care, înopinia mea, vor reprezenta un imbold semnificativ adus pieţeiautohtone de capital", a declarat Teodor Ancuţa, fondatorul şidirectorul general al Sibex. Bursa din Sibiu este acţionarulmajoritar al Depozitarului Sibex. Realizarea de duble listări înparteneriat cu bursa din Varşovia ar putea juca un rol decisiv îndezvoltarea pieţei spot de la Sibiu, în contextul în care IPO-urileromâneşti ar beneficia de un flux important de capital de pe bursavecină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO