Burse - Fonduri mutuale

Comisia de Buget aprobă impozitarea veniturilor pe bursă prin reţinere de către firmele de brokeraj

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

07.12.2010, 19:01 56

Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat,marţi, un amendament prin care veniturile realizate pe piaţa decapital să fie impozitate prin reţinere la sursă de către firmelede brokeraj, scrie Mediafax Business.

Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci dezbat, marţi,legea pentru aprobarea OUG 58/2010 pentru modificarea şicompletarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsurifinanciar-fiscale.

CNVM a depus un amendament la articolul din OUG 58/2010 caremodifica articolul 66, alineatul 5, al legii 571/2003.

Iniţial OUG 58/2010 modifica articolul 66, alineatul 5, astfelîncât "Câştigul net/Pierderea netă se determină la sfârşitulfiecărui trimestru ca diferenţă între câştigurile şi pierderileînregistrate cumulat de la începutul anului, ca urmare atranzacţionării titlurilor de valoare, altele decât părţile socialeşi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise. Câştigul netdeterminat/Pierderea netă determinată la sfârşitul fiecăruitrimestru se calculează de către contribuabil, pe baza declaraţieide impunere trimestriale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO