Burse - Fonduri mutuale

Condmag Braşov mai cere 3,6 mil. euro de la acţionari

Autor: Andrei Chirileasa

06.10.2010, 23:41 39

Constructorul de conducte magistrale pentru transportul gazelornaturale Condmag Braşov (COMI) propune acţionarilor majorareacapitalului social cu 15,3 mil. lei (3,6 mil. euro) prin aporturiîn numerar. Compania este controlată de omul de afaceri GheorgheCălburean (desen) prin intermediul firmei Dafora Mediaş (DAFR),care deţine 44,6% din Condmag şi ar urma să participe cu 1,6 mil.euro la operaţiune.

Principalii acţionari minoritari sunt fondurile olandeze Van Herk,cu 10,6%, şi MEI cu circa 5%. Fiecare acţionar va putea subscriedouă acţiuni noi la fiecare trei acţiuni deţinute la data deînregistrare. Acţionarii Condmag au participat şi anul trecut la omajorare de capital în valoare de 5,69 mil. lei (1,34 mil.euro).

Compania s-a confruntat în acest an cu o scădere a afacerilor,vânzările din primul semestru fiind de 99 mil. lei, în scădere cu13% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea,profitul net s-a redus de peste trei ori, la 3,1 mil. lei.Acţiunile Condmag au câştigat 6% de la începutul anului,capitalizarea companiei fiind de 41 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO