Burse - Fonduri mutuale

Condmag debuteaza pe Bursa cu profit in crestere

12.07.2007, 20:28 16

Venirea la cota Bursei coincide cu rezultate financiare in urcare fata de cele realizate anul trecut. Profitul Condmag pe primele cinci luni ale acestui an este de 0,68 mil. euro (2,14 mil. lei), in urcare de circa 6,8 ori fata de aceeasi perioada a anului 2006, conform datelor oferite de companie.
Profitabilitatea activitatii societatii este in crestere in conditiile in care afacerile au inregistrat o diminuare cu 4,7% in aceeasi perioada, situandu-se la 12,19 mil. euro (38,29 mil. lei).
Tinta de profit pentru acest an a Condmag este de 2,6 mil. euro (8,22 mil. lei), de 2,5 ori peste nivelul de un milion de euro raportat ca rezultat net in 2006. In 2005 compania a reusit un profit de 2,2 mil. euro (8 mil. lei). Luna trecuta insa, analistii societatii de brokeraj Intercapital Invest au recomandat vanzarea pe acest emitent, considerand actiunea a fi supraevaluata pe termen scurt, din punctul de vedere al indicatorilor economici.
Societatea de servicii de investitii financiare Broker Cluj a inceput procedura de transfer de pe piata RASDAQ a actiunilor Condmag in ultimul trimestru al anului trecut.
"Listarea societatii pe BVB este un pas important pentru noi, pentru evolutia Condmag. O societate listata a carei transparenta este mult mai mare si managementul implicat in dezvoltarea acesteia nu poate decat sa influenteze evolutia in mod pozitiv si sa aduca un plus de incredere din partea actionarilor si investitorilor", a spus pentru ZF Alexandru Tatar, directorul general al Condmag.
Listarea propriu-zisa a fost amanata in doua randuri datorita recomandarii Comisiei de Listare pentru categoria a II-a, solutie acceptata in cele din urma de actionarul majoritar al companiei, compania cu afaceri in domeniul forajului Dafora Medias.
"Indeplinim toate conditiile pentru listarea la categoria I, insa avizul comisiei consultative a fost acordat pentru listarea in prima faza la categoria a II-a urmand ca dupa 6 luni sa trecem la categoria I", spune directorul general al Condmag.
Stere Farmache spune ca nu s-a stabilit nimic in acest sens si ca pentru a se realiza acest pas compania trebuie sa depuna o cerere care va fi apoi analizata de Consiliul de Administratie al Bursei.
Compania pastreaza perspective bune de dezvoltare, dupa parerea mai multor analisti din piata. Condmag este implicata momentan in mai multe proiecte de modernizare si constructii de conducte pentru gaze sau depozite de inmagazinare. Transgaz si Romgaz se gasesc printre principalii clienti ai companiei.
Posibilele magistrale pentru transportul international de combustibili ar putea creste afacerile companiei. In stadiul de discutii intre tarile participante se afla gazoductul Nabucco si oleoductul Constanta-Trieste, magistralele urmand sa traverseze si Romania.
"Intentionam sa luam parte la constructia oricaror magistrale de hidrocarburi care vor tranzita Romania, dar in prezent aceste proiecte sunt inca in stadiu de studii de fezabilitate, discutii, finantare", spune Alexandru Tatar.
Dafora Medias detine 43,66% din companie, iar alte trei fonduri de investitii au participatii de peste 5%. Free-float-ul ramane semnificativ, Condmag fiind in ultimul an cea mai lichida actiunie de pe RASDAQ.
"In ceea ce priveste preluarea de catre un investitor mare sau Dafora inca nu ne putem pronunta asupra unor asemenea intentii", spune Tatar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO