Burse - Fonduri mutuale

Conflictul escaladează: Chinezii îl sfidează pe Donald Trump şi pregătesc tarife pe bunuri americane în valoare de 60 miliarde dolari. S&P 500 scade cu 2%

Conflictul escaladează: Chinezii îl sfidează pe Donald...

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2019, 17:31 1536

China a anunţat că va creşte tarifele aplicate pe o serie de bunuri americane în valoare de aproximativ 60 miliarde dolari, începând cu 1 iunie, sfidându-l pe preşedintele Donald Trump într-un conflict comercial care escaladează de la o zi la alta, potrivit Bloomberg.

La mai puţin de două ore după ce Donald Trump a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care avrtiza că „China nu ar trebui să retalieze – va deveni doar mai rău!”, ministrul Finanţelor din Beijing anunţă detaliat noile tarife.

Noile tarife de 25% vor fi aplicate pe 2.493 de bunuri americane, în timp ce pe altă suită de bunuri tarifele vor varia de la 5% la 20%.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 2% astăzi.

Mutarea chinezilor vine ca răspuns la decizia lui Donald Trump de săptămâna trecută, când preşedintele american a crescut tarifele pe o suită de bunuri chinezeşti de 200 miliarde dolari, de la 10% la 25%.

Trump a acuzat luni China că dă înapoi în cadrul negocierilor comericale şi a acuzat Beijingul că nu a respectat o serie din termenii discutaţi.

„O spun deschis către Preşedintele Xi şi către toţi prietenii mei din China, China va fi afectată foarte dur dacă nu ajunge la un acord deoarece companiile vor fi forţate să părăsească China pentru alte ţări”, a scris Trump pe Twitter.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO