Burse - Fonduri mutuale

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2011, 00:05 891

Activitatea operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) s-ainten­si­ficat puternic în primele şase luni din acest an ca urmarea creşterii traficului în port cu 60%, potrivit reprezentanţilorcompaniei. În primele trei luni traficul a urcat cu circa 40%.

Avansul semnificativ al volumului de produse manevrate în portde către Socep a majorat de opt ori profitul opera­torului portuarîn primul se­mes­tru, care s-a ridicat la aproape 5,1 mil. lei (1,2mil. euro). În acelaşi interval din 2010 profitul Socep era denumai 626.000 de lei. Afacerile companiei s-au majorat totodată cu55,9% în primele şase luni şi au ajuns la aproape 30 mil. lei (7,2mil. euro).

Creşterea afacerilor a avut la bază volumul mai mare transportatde operatorul portuar la aproape toate categoriile de mărfuri.Astfel, traficul Socep de produse chimice de tip vrac a ur­cat înprimul semestru de peste două ori, cel de cereale s-a triplat,creşteri im­portante consemnând şi alte categorii de produse.

Volumul de produse la­minate manevrate în port deSocep a crescut de ase­me­nea de 2,5 ori, la 304.000 de tone.

Volumul total de măr­furi manipulate de opera­torul portuar aajuns în pri­mul semestru la 1,27 milioane de tone, cu 41,4% pes­tenivelul bugetat de conducere la începutul anului.

Daniel Linteş, directorul general al Socep Constanţa, a declaratîn urmă cu câteva luni că rezultatele operatorului vin încondiţiile în care a reuşit să fidelizeze mai mulţi clienţi foartemari din domeniul metalurgic, precum Tenaris, Alum, Alro.

El a mai spus că anul trecut transportul de ce­reale a fostfoarte redus, de unde şi creşte­rea im­portantă pe acest seg­mentdin 2011, iar în ca­zul produselor chimice avansul a venit mai cuseamă ca urmare a creş­terii importurilor.

Compania este con­trolată de oamenii de afa­ceri Ion şi NiculaeDuşu, care deţin indirect circa 44% din acţiu­nile Socep.Trans­port Trade Services deţine circa 14,1% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO