Burse - Fonduri mutuale

Cristescu vede afacerile in picaj si anul acesta, cu 10%. Cum comentati?

08.03.2010, 23:03 14

Marius Cristescu, unul dintre cei mai mari industriasi aiRomaniei, cu afaceri de aproape 200 mil. euro in 2008, estepesimist in ceea ce priveste perspectivele de revenire a economieiin acest an, asteptandu-se la o scadere a afacerilor de 10% in2010, dupa un declin de 25% anul trecut.

"Cel mai probabil este sa avem o scadere in 2010 de 10% pentruca lunile ianuarie si februarie au fost complet amortite. Sa vedemce se va intampla cu exporturile, pentru ca pe piata interna vor fiin continuare foarte multe falimente si ca este client sau furnizorte afecteaza", spune Marius Cristescu.

El controleaza impreuna cu fratele sau Emil Cristescu grupulBega, care in 2008 a avut venituri de circa 131 mil. euro, cele maiimportante afaceri fiind in domeniul forajului petrolier,inchirierea spatiilor industriale, productia de utilaje, comert,turism, imobiliare si transport. Pe langa grupul Bega, cei doi maidetin participatii semnificative la diferite firme, cu pondereimportanta in totalul afacerilor.

Printre cele mai importante afaceri ale fratilor Cristescu senumara parcul industrial Faur din Bucuresti in care au investitcirca 70 mil. euro in ultimii sase ani si hotelul Timisoara(detinut de Bega Turism), unde vor investi anul acesta 4,5 mil.euro pentru deschiderea unui corp de cinci stele, cu 60 de cameresi 12 apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO