Burse - Fonduri mutuale

Cum arăta Bursa de Valori Bucureşti în prima zi de derulare a ofertei Hidroelectrica: toţi indicii, pe roşu. Fondul Proprietatea, în coborâre cu 3%. Din BET, doar patru companii au înregistrat creşteri.

Cum arăta Bursa de Valori Bucureşti în prima zi de...

Autor: Eduard Ivanovici

26.06.2023, 00:05 774

Bursa de Valori Bucureşti s-a depreciat cu 0,91% prin prisma indicelui de referinţă BET la finele şedinţei de tranzacţionare de vineri, 23 iunie, prima zi de a ofertei publice iniţiale a Hidroelectrica, cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria pieţei româneşti de capital.

„Începerea ofertei Hidroelectrica a adus cu ea o serie de vânzări în piaţă, cum era de altfel de aşteptat, dar volumele nu au fost nici acum foarte ridicate, înafara câtorva excepţii. Acest lucru ne arată că majoritatea banilor subscrişi au fost fie pregătiţi din timp, fie intraţi în piaţă“, spune Radu Cojoc, broker la Goldring.

Toţi indicii de la BVB au înregistrat scăderi în ultima sesiune de trading de săptămâna trecută, de la 0,18% pe BET-NG, unde sunt incluse companiile ce au obiectul de activitate energia sau utilităţile, la 1,21% pe ROTX, indice dezvoltat de BVB în parteneriat cu Bursa de la Viena.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a ajuns la 49 de milioane de lei, de la doar 11,8 milioane de lei în şedinţa precedentă. Circa 40% din valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni a fost susţinută de lichiditatea Fondului Proprietatea (FP), respectiv 19,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO